Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medelvärlden bakom kulisserna

I går kväll var det stor revypremiär. I foajén samlades festklädda gäster som skulle bjudas på mat och roas av Lekebergs revysällskaps nya uppsättning. Men utan ”det osynliga folket” skulle det troligen aldrig funka, och publikens förväntningar skulle aldrig infrias.

Annons
Sminkösen Sara Eriksson ordnar till Alva Edlunds ansikte, medan Sandra Höjer fixar sig själv.

Gästerna kommer till dukat bord så att säga. 108 portioner förrätt och varmrätt, ett glas vin eller en öl. På scenen gör aktörerna jobbet för att roa och sminka bort eventuella premiärnerver på bästa sätt.

Järngäng

Det är vad publiken ser. Som att betrakta en tavla som redan är målad och klar. Men det de ser skulle de aldrig uppleva om det inte vore för det ”osynliga folket”. Järngänget som jobbar frenetiskt och med stort kunnande bakom kulisserna.

Tomma tallrikar

Utan folket i köket skulle tallrikarna stå kalla och tomma. Vinglasen skulle aldrig fyllas utan servitörer. Publiken skulle inte kunna se något utan ljusteknikerna, inte heller skulle de höra skådespelarna om inte killarna på läktaren fixade ljudet.

Kvinnorna och männen på scenen skulle se ut som vilken medelsvensson som helst om det inte fanns kunniga händer som ordnade scenkläder och smink. Hur roligt skulle det bli utan dessa? Och hur rolig skulle revyn bli utan underfundiga textförfattare?

Revyns titel är, Medelvärlden, med underrubriken, jakten på verklighetens folk. Genom roliga och skrattknipande tal- och sångnummer får publiken följa sökandet efter ”medelsvensson”. Till stor del med hjälp av cyberrymdens tekniska möjligheter.

Bakom kulisserna

Kvällens jakt på verklighetens folk i Sparbanksbörsens irrande korridorer slutade bakom kulisserna. Där fanns en lång rad av hjältar som gjorde sitt yttersta för att serva både skådisarna och besökarna, fram till förhoppningsvis en ny dundersuccé.

Mer läsning

Annons