Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpolitiker tittadepå farligt avfall

Sydnärkes miljönämnd besökte nyligen Nemax miljöhantering i Lekebergs kommun i samband med sitt sammanträde. Ledamöterna var imponerade.

Annons
Gäster i verkligheten. Sydnärkes miljönämnd gjorde i måndags ett studiebesök hos Nemax miljöhantering på Skoftesta gård i Lekebergs kommun. Ledamöterna tyckte att företaget verkade välskött.

– Det verkar vara ett välskött företag med bra ordning, säger Elisabeth Lennartsson (S), ordförande i Sydnärkes miljönämnd.

Nämnden tyckte det var positivt att företaget har många lantbrukare i trakten som kunder då det är nämnden som har tillsyn över lantbrukens farliga avfall.

Nära kunderna

– Vi har fördelen att vara närmare med kundkontakt, närhet och vår service. Vi har ju egna chaufförer, berättar Ann-Christin Bergstedt från Nemax.

Nemax startade på Skoftesta gård 1991 med att öppna ett mellanlager för uttjänta batterier. Kontoret fanns först på Aspholmen i Örebro. Företaget startades av Stig Carlsson som ägde Bildelskompaniet.

– Detta var ungefär 1989 och det var när deras kunder undrade vad miljöavgift på bilbatterier var som vi kom på idén att samla in gamla batterier. Det här var före producentansvarets tid, berättar Ann-Christin Bergstedt.

Läs mer i onsdagens NA

Mer läsning

Annons