Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för sekretessbrott

En anställd i Lekbergs kommun misstänks för brott mot sekretesslagen. Arbetsgivaren har polisanmält händelsen efter att arbetsdokument försvunnit från den anställdes dator.

Annons

I samband med att IT-avdelningen gick igenom datorn hos den anställde som skall sluta sin anställning upptäcktes det att datafiler både hade kopierats och raderats.

– Vi vet inte riktigt vad det är för filer. IT avdelningen skall nu försöka att återskapa dokumenten. Det handlar om arbetsdokument som den anställde har haft i sin mapp och dom har raderats, säger personalchef Peter Brändholm.

Raderade dokument

Misstankar finns om att det är den anställde som har kopierat och raderat arbetsdokumenten. Eftersom arbetsgivaren äger arbetsmaterialet vill man ta reda på hur det hela gått till och vad det är som saknas.

Jättetråkigt

– Vi behöver polisens hjälp med att utreda vad som har hänt och om det har begåtts brott mot någon sekretesslagstiftning.

Peter Brändholm känner inte till något tidigare fall där kommunen behövt polisanmäla någon anställd för misstänkt brott mot sekretesslagstiftningen.

– Det här känns jättetråkigt för oss och förstås för den anställde. Att behöva hamna i en sådan här situation.

Mer läsning

Annons