Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molly lämnades utan tillsyn på förskolan

Ettåriga Molly lämnades utan tillsyn på förskolan Tulpanen i Fjugesta – personalen trodde att föräldrarna redan hade hämtat henne.
- Jag blev orolig och upprörd, säger Mollys mamma Emilie Lindkvist.

Annons

När Emilie Lindkvist kom till Tulpanen i torsdags för att hämta Molly var avdelningen Solen där Molly går helt tom på folk. Hon gick då till den andra avdelningen och frågade personalen var Molly var.

- Hon svarade att ”jag trodde att Molly redan hämtats”, för det hade ett annat barn sagt, berättar Emilie.

Bristande tillsynMolly, som är ett och ett halvt år gammal, hittades strax. Hon hade roat sig på egen hand i målarrummet och kladdat ned sig rejält med färg. Personalen kommenterade incidenten med ”jag hoppas färgen går att tvätta bort från tröjan”. Men Emilie bryr sig inte ett dugg om att Molly fått färg på kläderna, det är den bristande tillsynen hon reagerar mot.

- Jag förstår inte hur personalen kan godta att ett av de andra barnen säger att Molly hämtats utan att kontrollera om det stämmer.

Fler incidenterDet är inte första incidenten Molly råkat ut för på Tulpanen. För cirka två månader hade inte personalen koll på Molly när Emilies sambo skulle hämta flickan. Då var hon ute på gården och hade hon klättrat upp i en klätterställning som är cirka två meter hög. När sambon dök upp slängde sig Molly handlöst i marken.

- Hon är för liten för att förstå att det är farligt. Som tur är skadades hon inte i fallet.

Emilie berättar att Molly flera gånger haft blåmärken när hon kommit hem från förskolan, men personalen har inte kunnat berätta varför.

- Jag förstår att barn kan skada sig, men som förälder vill jag veta hur det gått till.

Oro för att lämna barnenEmilie känner oro för att lämna barnen på Tulpanen. Hon vill inte lasta personalen, utan tror att den bristande tillsynen beror på att de inte hinner med.

- Men barn försvinner lätt. De kan råka ut för olyckor, gå vilse eller utsättas för brott. Jag tycker det är fruktansvärt att de inte har bättre koll på barnen.

Mer läsning

Annons