Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mötesplatser med kultur

Snart startar Kulturveckan i Lekeberg. – Vi vill skapa trevliga mötesplatser i höstmörkret, säger kultur- och fritidssekreterare Karin Adolfsson.

Annons
Kulturvecka i Lekeberg 22-31 oktober. Karin Adolfsson, kultur- och fritidssekreterare visar programmet.

Kulturveckan äger rum för elfte året och pågår den 22–31 oktober. Den är ett samarrangemang mellan kommunen, föreningar och olika kulturaktörer. Föreläsningar, musik, konst och bio är några av inslagen.

– Sedan delar vi ut kulturpriset till Rolf Jansson i Kräcklingegården den 31 oktober, säger Karin Adolfsson och hoppas att alla programinslag blir välbesökta.

Under hela veckan kan man dessutom titta på ett axplock av kommunens konstinnehav i kommunens foajé och bibliotek. Den 25 oktober är det vernissage med konstnären Siv Engström som skänkt tavlan ”Knista sockenfantasi och verklighet”, ett slags ”flygfoto” målad i akvarell/gouache.

– Originalet hänger i Knista sockengård, säger Karin Adolfsson.

Kulturveckan

Fredag kväll 22 oktober:

Brigida-afton i Hackvads församlingshem med en föreläsning av doktorand Malin Arvidsson som berättar om Bildsköne Bengtsson- ingen vanlig brottsling?

Söndag kväll 24 oktober:Bio på Sparbanksbörsen: Rain Man

Onsdag kväll 27 oktober

Kvarngården i Mullhyttan: Karaoke-kväll

Onsdag kväll 27 oktober:

Lekebergs bibliotek: Föreläsning av Rolf Jansson och Lisbeth Axelsson om deras senaste bok: All that Swedish jazz, bilder och musik.

Torsdag kväll 28 oktober:

Lekebergskyrkan: Sång och musikkväll, Må-bra kören tillsammans med elever från Kulturskolan, Joanna Lysén trumpet.

Lördag eftermiddag 30 oktober:Öppet hus i Lekebergskyrkan: Utställning av akvareller, oljemålningar, fotografier och diverse hemslöjd, kakbuffé.

Söndag eftermiddag 31 oktober:

Kräcklingegården, Utdelning av 2010 års kulturpris till Rolf Jansson. Föreläsning: kung Karl XIV Johans man från Kräcklinge. Ulla Höjenberg berättar om Erik Johan Bergenskjöld från Höjens gård som blev Karl XIV Johans handsekreterare och rådgivare, kaffeservering.

Mer läsning

Annons