Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motioner om skolväg och elljusspår

Framtidspartiet i Lekeberg lämnade tre motioner på höstens första kommunfullmäktigemöte. En handlade om barnens skolväg.

Annons
Här vid återvinningsstationen vid Macken i Mullhyttan vill motionärerna att det ska snyggas upp.

Under den mörka årstiden är det väldigt mörkt i området vid Kvarndammen vid Lillån där skolbarn går över träbron. Om gatlampor monterades upp på båda sidor om gångbron skulle det förbättra barnens skolväg menar Framtidspartiet.

En andra motion handlar om området vid ”återvinningsplatsen” runt den nya macken. Här skulle det kunna bli bättre om man asfalterade och satte upp ljusarmaturer.

”Området borde rustas upp och belysningspunkter utplaceras inte minst på grund av att den ligger vid genomfarten genom Mullhyttan. Det är inte någon vacker syn för förbi passerande”, skriver Framtidspartiet.

Den tredje motionen handlar om att belysningen i elljusspåret borde kunna tändas från Furugården. I dag går det bara att tända den från Åsavallen förklarar Framtidspartiet.

På kommunfullmäktigemötet lämnades även ett medborgarförslag vidare till kommunstyrelsen för beredning.

Medborgarförslaget handlar om att den gamla Svartåbanan borde rustas upp så att den går att använda som cykel- och gångstig mellan Hemsjöstrand och Mullhyttan.

Mer läsning

Annons