Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorvägshållplatsen invigd

Nu är den invigd. Motorvägshållplatsen vid E 18 som många kämpat för skulle bli verklighet.

Annons
Invigning. Motorvägshållplatsen invigs av K G Granberg, ordförande i Vinna-projektet, och kommunstyrelsens ordförande i Lekeberg, Charlotta Englund.

Första bussen, 14.02, från Örebro stannade inte men det gjorde nästa som kom strax efter och skulle vidare till Karlskoga -Degerfors. Sedan i våras finns en hållplats vid motorvägen på vardera sidan i Lanna-Vintrosa. Som reglerna är just nu så går det bara att åka från Örebro till och från Karlskoga/ Degerfors med den bussen. Den som vill in till Örebro kan inte kliva på och den som bara vill åka till Lanna från Örebro kan inte kliva av.

- Det är viktigt att Vintrosabor och alla som bor här både kan gå av och kliva på mot Örebro. Det är jättebra att de stannar men om vi är i Örebro och vill kliva av här så får vi inte det, säger Elvy Wennerström från Vintrosa.

Hon får medhåll av Lekebergspolitikerna Håkan Söderman (M), Charlotta Englund (C) och Kjell Edlund (S).

- Jätteviktigt. Det har irriterat många i Lanna sedan möjligheten att pendla till Karlskoga försvann. Men det gäller inte bara arbetspendlare. Nu tror jag också att attraktiviteten för skolelever mot Möckelngymnasiet i Karlskoga kan öka, menar Söderman.

Charlotta Englund nämner att kommunen har som mål att resandet med kollektivtrafik och att hållplatsen ger bättre förutsättningar för det.

- Vi ser också det här som en knutpunkt som kan utveckla Lanna.

Kjell Edlund menar också att förutsättningarna nu finns i och med de fysiska hållplatserna.

- Sedan är det bara en teknisk lösning som ska till för att man ska gå av och på.

Från Tysslinge lokala nämnd och Vinna-projektet kom K G Granberg (S) och berättade att man drivit frågan om en motorvägshållplats stenhårt i Vinna-projektet. Jonas Karlsson (S), ordförande i Länstrafiken berömde det arbetet och framhöll att detta är den första riktiga motorvägshållplatsen i länet och att han hoppas få se fler.

Frågor. Gunilla Neogard frågar Jonas Karlsson, ordförande i Länstrafiken.

Mer läsning

Annons