Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mullhyttan spelade hem jubileumsmatch

Mullhyttans IF:s 85-årsjubileum blev en minnesrik dag. Ungdomarna vann sin match, gamla spelare hade nostalgiträff och seniorerna tryckte till Degerfors veteraner med 8-6 i ett prestigefyllt möte.

Annons
ni var mina idoler! Bosse Nyströmmer är i dag tränare i Mullhyttans IF där han en gång lärde sig spelade fotboll. I går välkomnade han klubbens veteraner på 85-årsjubileets nostalgiträff.

På lördagen var det äntligen dags att ha kalas för Mullhyttans IF som fyller 85 år i år. Föreningen mår gott och visar inga tecken på att mattas, tvärtom.

– Vi har alltid varit lite av lokalpatrioter här ute, och vi kämpar för vår bygd, förklarar Inger Jonsson, ordförande i föreningen.

Sålunda fylldes Åsavallen i går av folk som deltog i jubileet på olika sätt. Dagen inleddes med ett derby mellan Mullhyttans IF och Lekebergs IF, unga spelare födda 01-03.

– Vi har även flickor med i vårt lag. Det blev seger till oss med 5-2, och det känns förstås extra kul en sådan här dag, säger Mats Jonsson, ledare och seniorspelare i Mullhyttans IF.

Efter det höjdes temperaturen på Åsavallen när Degerfors veteranlag med tidigare stjärnspelare tågade in. Men Mullhyttans seniorer, som för övrigt toppar tabellen för division VII södra, lät sig inte skrämmas.

Det jubilerande hemmalaget vann uppvisningsmatchen med 6-5. Lagen fick också lägga tre straffar vardera. Även då visade Mullhyttan var skåpet ska stå och plussade på till 8-6.

– Samuel Sandell, 14 år, gjorde debut i vårt lag i dag och satte ett mål mot Degerfors. Det var starkt, säger Mats Jonsson.

Dagen avrundades med en mycket uppskattad nostalgiträff som Mullhyttans tränare Bo Nyströmmer höll i. Ett 30-tal veteraner slöt upp för att snacka gamla fotbollsminnen.

uppvisningsmatch. Mullhyttans IF visade att gammal är inte alltid äldst. När matchen var slut och straffsparkarna lagda fick Degerfors veteraner se sig besegrade: resultatet blev 8-6.
Heja Mullhyttan! För ungdomarna i Mullhyttans IF blev jubilumsdagen en höjdare. Först vann de själva i derbyt mot Lekeberg. Sen krossade seniorerna Degerfors gamla stjärnor.

Mer läsning

Annons