Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myrtorp sprang hem dubbla guld

72-åriga Jan Myrtorp, tävlandes för Brohyttan IF, överraskade sig själv då han sprang hem dubbla guld vid Veteran-SM i friidrott i Gävle den gångna helgen.

Annons

Det blev guldmedalj för Jan Myrtorp på både 800 meter och 400 meter.

– Det var oväntat. Jag har aldrig fått dubbla guld tidigare och satte faktiskt personbästa i båda loppen, säger en glad Jan Myrtorp.

Då är du i toppform alltså?– Min högsta topp var egentligen när jag var 60-65 år. Men nu inspirerades jag av arenan i Gävle med namnet Gunder Hägg-stadium och med mycket fina löparbanor som gjorde att jag gav det där lilla extra.

Jan Myrtorp nämner även det faktum att han har astma, men att han trots detta kunnat ta sig till Veteran SM många år i rad.

– Det får gärna bli en inspiration till andra, att man inte ska låta något hindra sig. Så länge jag tar mina mediciner, som är godkända för tävlanden, så fungerar det bra.

Tävlingen gav också en fjärdeplacering i 1500-meters loppet.

– Men där är jag inte nöjd. Jag kände vid målgång att jag hade krafter kvar, så jag borde helt enkelt ha gått ut i hårdare tempo tidigare i loppet. Det är en erfarenhet att ta med sig till nästa gång.

Så då siktar du på fler SM?– Ja, jag vill fortsätta så länge jag har orken och hälsan i behåll. Till de närmaste målen hör inomhus-SM i Huddinge i februari.

Mer läsning

Annons