Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA tv: Böner till politiker på valgudstjänst

Valsöndagen bjöd på en ekumenisk gudstjänsten på torget i Fjugesta. Politikerna hamnade i fokus även här.

Annons

Lekebergskyrkan och Svenska kyrkan, Knista församling ordnade med gudstjänsten, den första i sitt slag på torget. Den gyllene regeln, ”Allt vad ni vill att mänskan ska gör för er ska ni också gör för dem” var ett centralt budskap.

Prästen Angelina Backman talade om ett samhälle som får fram helheten. Ett par ungdomar spelade drama och illustrerade förlåtelse och det blev psalmsång, körsång och förbön ledd av pastor Thomas Sandin i Lekebergskyrkan.

– Vi ska be för de politiker som blir valda i dag och tacka de som har varit valda. Vi tackar för de bostäder som byggs och vi ska öppna våra hjärtan för dem som flyr hit. Hjälp oss att ta hand om dem.

Thomas bön handlade också om att hjälpa de politiker som väljs. Att de ska lyssna på varandra och ha ett gott samtalsklimat som gör att det blir bra för kommunen.

– Vi ber även för politikerna i landstinget och att Du ska leda den till att ta kloka beslut, fortsätter Thomas Sandin.

Bönen handlar också om klimatet, naturen, rättsväsende och att ta hand om de sjuka.

– Och de som är utan jobb och behöver en meningsfull sysselsättning.

Angelina Backman gjorde jämförelsen med att Jesus sände ut sina lärjungar två och två.

– När vi lägger vår röst på våra politiker så sänder vi ut dem och ger dem ett förtroende. Och du som politiker är inte ensam. Vi tror på dig, att du kan göra det här till en bättre kommun. Demokrati är bra. Det går inte att driva igenom saker själv.

Mer läsning