Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Nu är den nya BMX-banan öppnad

Nu är det fritt fram att ta med cykeln och åka på den nya BMX-banan i Fjugesta. Under torsdagseftermiddagen hölls en inofficiell invigning där några ungdomar testade banan. Och i stället för att klippa av ett band fick de köra igenom ett med cyklarna. 

Annons

Det är fortfarande en del kvar att göra runt banan som ligger vid vattenparken i Fjugesta. Tanken är att marken runt banan ska rensas och snyggas till, det ska komma upp bänkar och det ska bli en promenadstig som binder ihop områden med vattenparken. 

Men själva BMX-banan är färdigställd och är öppen för alla som är sugna på att åka lite cykel. Med hjälm förstås.

- Man måste inte ha BMX-cykel. Jag tycker det är bättre med en sån här mountainbike, de är bra för att de är dämpade, säger Jonathan Gustafsson som var den av dem som testade banan under torsdagseftermiddagen. 

- Det är kul med många hopp och gupp som det är nu. Jag ska fortsätta åka så länge det är sommar, säger han. 

Ett mer officiellt firande av att banan är färdig är tänkt att ske till våren, meddelar Fjugesta motorsällskap, som har planer på att anordna en familjedag. Det är Fjugesta MS som har byggt banan och kommer att stå för skötseln skötseln, medan kommunen hjälpt till exempelvis med bygglov och mark. 

Mer läsning