Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Namninsamling för fritidsgården

Ett 90-tal elever i årskurs 7 till 9 på Lekebergsskolan har skrivit på en namnlista om att de vill ha en fritidsgård på skolan. Under tisdagen beslutar politikerna hur de ska göra.

Annons
Populärt ställe. Kafeterian på Lekebergsskolan kan åter bli fritidsgård. Ett 90-tal elever har skrivit på en namnlista.

– Det var kul när det var fritidsgård. Man spelade pingis och biljard eller bara umgicks, säger Gabriel Sander och Richard Ågren i klass 9A på Lekebergsskolan.

Till politikerna

”Vi vill gärna ha tillbaka fritidsgården, så att vi får något kul att göra igen”, står det på listan som är adresserad till de kommunala politikerna. Ett 90-tal elever har skrivit på och de saknar fritidsgården som ett ställe att träffa kompisar på och bara ”hänga” på kvällarna. Emanuel Fahlström i 8 B tog initiativ till insamlingen tillsammans med Daniel Berggren i 7 D.

Fritidsgården på Lekebergsskolan avvecklades i kommunal regi under 2009. Då hade verksamheten redan dragits ner, berättar ungdomsledaren Marina Fallgren.

– Från början var den öppen onsdagar och fredagar på kvällen. Sedan bara fredagar. Det blev ett ramaskri i början när den togs bort men sedan lugnade det sig. När namninsamlingen drog i gång vaknade intresset igen. Många som skrivit på listan går i sjuan och säger ”åh, har det funnits en fritidsgård, häftigt. Den skulle vi vilja gå på”, berättar Marina Fallgren.

Skulle spara pengar– I en enkät svarade eleverna att de bland annat inte tyckte det var någon mysig miljö på skolan, säger Håkan Söderman (M), ordförande i kultur- och bildningsnämnden.

Ledamöterna Peter Sahlqvist (C) och Carina Bergström (S) tog in enkäter från ungdomarna på fritidsgårdarna i Fjugesta, Mullhyttan och Hidinge/ Lanna för att höra vad de tyckte.

– Och vi var tvungna att spara pengar, säger Peter Sahlqvist.

Läs mer i tisdagens NA

Mer läsning

Annons