Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu finns Lucia i Lekeberg

Lekebergs Lucia kröntes i Edsbergs bygdegård under lördagen.

Annons
Lekebergs Lucia. Emmy Engman kröns av Måna N Berger.

Kerstin Leijonborg och Edsbergs bygdegårdsförening hälsade välkommen och berättade att Lekebergs Lucia startade 2005 och att det varit en kort och intensiv repetitionstid för Lucia och hennes tärnor under ledning av Studiefrämjandets Anders Ekstrand.

Programmet började med att luciatåget, ungdomar från Lekebergsskolan, och den okrönta lucian Emmy Engman kom in i salen. Sedan berättade Kerstin Leijonborg att luciasmycket i år är en bergkristall i en silverkedja.

– Alla tärnor får också ett smycke fast det är lite mindre.

Mona N Berger, årets kulturpristagare i Lekeberg, fick äran att kröna Lucia. Hon passade också på att berätta om lucialegenden. Efter kröningen framfördes flera sånger och Hilda Hoyle och Emmie Reinholds sjöng några sånger. Representanter från Lions Club Fjugesta förklarade att tåget kommer att besöka äldreboenden på Oxelgården och Linden på luciadagen. Även Kastanjen, Kommunhuset och Ica nära i Fjugesta kommer att få ett besök. När underhållningen vart slut kunde besökarna njuta av kaffe, pepparkakor och så förstås- lussekatter. Det blev även lottförsäljning.

Mer läsning

Annons