Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu flyttar politikerna ut på torget i Fjugesta

Några av kommunfullmäktiges politiker tänker ta reda på vad medborgarna tycker. Därför sitter de på torget i Fjugesta på måndag kväll.

Annons
Gunilla Pihlblad (S) och Dag Stranneby (M) är med på torget måndag 26 maj.

För första gången har kommunfullmäktigeberedningen, KF-beredningen, ett möte utomhus. Detta sker måndagen 26 maj kl 19.00.

– Vi tänker helt enkelt flytta ut våra stolar och ha själva mötet på scenen. Självklart hoppas vi på att det kommer folk som vill lyssna på oss och- prata med oss, säger vice ordförande Gunilla Pihlblad (S).

Varje parti som sitter i kommunfullmäktige har även en representant i beredningen som funnits i tre och ett halvt år. Uppgiften är att bereda olika frågor som kommunstyrelsen anvisar men också att ta egna initiativ till frågor och medborgardialoger. Under den senaste mandatperioden har KF-beredningen jobbat med mål och visioner, översiktsplan, digitalisering av sammanträdeshandlingar med mera.

Beredningen har också drivit igenom att kommunfullmäktige ska sammanträda på olika platser.

– Men det kanske allra viktigaste för en beredning av det här slaget är att ”prata med folk”. Vi har också ordnat en del sådant, bland annat i jobbet med översiktsplanen, förklarar Pihlblad.

Nästa utomhusmöte för politikerna blir när kommunfullmäktige sammanträder vid Kvarngården i Mullhyttan i juni.

Mer läsning

Annons