Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har skolmaten blivit en helhetsfråga

Med två nya ansikten börjar en ny måltidsorganisation ta form, där många saker är på gång.

Annons
Centralköket i Fjugesta. Cindy Jansson, Lina Ek Lothar Gribbohm, Maria Vallgren Eriksson, Linda Larsholt, Emma Axelsson och Anna Brorsson.Foto: Peter Eriksson

Maria Vallgren Eriksson började som vikarierande kostchef i juli förra året. Sedan årsskiftet är hon ny måltidschef.

– Kommunen väljer att det ska vara en måltidschef för det ska handla om helheten; måltider, mötet, serveringspersonal och gäster, säger Maria.

Vid hennes ”högra sida” finns teamledare Anna Brorsson. Tillsammans med Ester Rohdén i Hidinge tillagningskök leder de 15 medarbetare varav nio jobbar i Centralköket i Fjugesta.

– När alla är på plats fungerar det jättebra, säger Anna och förklarar att det har varit mycket sjukfrånvaro under vintern då flera anställda är småbarnsföräldrar.

Maria berömmer sina duktiga medarbetare som kan ta ansvar och växa i yrkesrollen.

– Jag gillar att jobba med förändring och har jobbat som chef sedan 2006. Det är kul att se när organisationen och medarbetarna utvecklas. När både kunder och medarbetare är nöjda. Sedan är det kul att jobba med budget och siffror, säger Maria.

Läs mer i söndagens papperstidning.

Mer läsning

Annons