Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska det bli fason på fasaden

Arbetena med att byta panel påbörjades i november förra året men fick snabbt avbrytas då bygglov saknades. Snart kan arbetena fortsätta.

Annons
bygglov beviljat. Stationshuset i Fjugesta ska äntligen få ny panel.  Arbetena fortsätter i slutet på mars.Arkivfoto: Peter Eriksson

fjugesta. Byggföretaget slutade riva ner masonitfasaden och plockade ner byggnadsställningen efter bara en vecka. Sedan har huset stått orört.

Sören Skårsjö, vd för Lekebergs kommunfastigheter, Leko, som äger stationshuset förklarar varför.

– Vi fick först besked om att vi inte behövde bygglov. Sedan fick vi veta att det enligt detaljplanen ska återställas till ursprungligt skick.

Fredag den 19 februari kom så bygglovet från Sydnärkes byggförvaltning.

– Det har beviljats enligt de ritningar som Leko lämnat in men det vinner inte laga kraft förrän om fyra veckor, förklara stadsarkitekt Hikmet Hrustanovic på Sydnärkes byggförvaltning.

För att bygglovet ska ha laga kraft måste Leko lämna in en kontrollplan och det ska hållas ett tekniskt samråd, förklarar Hikmet Hrustanovic.

– Jag tror att de kan komma igång med att byta panlen i slutet på mars. Kommunens tanke är att fortsätta med processen i rätt riktning, säger han.

Huset ska tilläggsioleras med fem centimeter och det kommer att bli liggande panel på fasaden.

Mer läsning

Annons