Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill arrangörerna sälja Sannamarken

Marknadsarrangörerna Leif Wallén och Susana Herbozo vill helst sälja Sannamarken. De kan även tänka sig att hyra ut den till en ny arrangör.

Annons
Så här såg det ut på årets upplaga av Sannamarken. Nu hoppar arrangörerna av.

De köpte Sannamarken av Ulf Sannabo och har drivit den sedan 2006. Sedan starten har de försökt att få Lekebergs kommun och företagare i kommunen att medverka. Men det har gått trögt, tycker Leif Wallén.

– Vår grundinställning var att göra marknaden till en gemensam sak men vi känner inte samma engagemang längre, säger Leif Wallén.

Sex dagar innan årets marknad flaggade Leif Wallén för att det kanske inte skulle bli någon fortsättning. I ett pressmeddelande den 28 september skrev han: ”FINALEN? Efter 149 år utan avbrott – blir det sista året för Sannamarken?”.

Kontoret sprängdesPå lördagen, fyra dagar innan marknadsdagen, sprängde något hål i golvet på marknadskontoret så att väggar och inredning skadades. Samma sak hände 2010. Det skedde även ett sabotage ute på marknadsområdet före marknaden 2010.

– Vi tycker att kommunen skulle kunna hjälpa till med bevakningen. Om inte de och polisen hjälper till att ta ansvar för säkerheten så kan inte vi ensamma göra det. Besökarna, marknadssäljare och personal måste vara trygga.

Hoppas på bygdeföreningLekebergs IF har blivit uppsagda från parkeringen och för Mullhyttans IF gäller samma sak. Leif Wallén säger att den som ska driva Sannamarken nästa år måste ha resurser och kompetens att driva den. Men vad det skulle kosta att köpa eller hyra har han ingen aning om i dagsläget.

Han tycker dock att det vore attraktivt för Lekebergs kommun att investera i det varumärke som Sannamarken är eventuellt tillsammans med andra intressenter som till exempel Lekebergs sparbank.

Vilka tror du kan vara intresserade att ta över?– Närmast till hands är väl Mullhyttans bygdeförening. De har erfarenhet och gör bra ifrån sig på sin marknad. Men det är inget som vi har talat med dem om.

– Det är klart att marknaden bör finnas kvar. Den är viktig för bygden, säger Leif Wallén.

Läs mer i fredagens NA

Mer läsning

Annons