Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kultur- och fritidschef

Lars Skoghäll är ny kultur- och fritidschef i Lekebergs kommun.
– Det finns en framtidstro och ett stort engagemang här, säger han.

Annons
Lars Skoghäll är ny kultur- och fritidschef i Lekeberg.

Lars Skoghäll växte upp i Hällabrottet utanför Kumla och beskriver sig själv som en ”urnärking”. Han har jobbat med kultur i närmare 30 år, bland annat som institutionschef på Länsmuseet i Örebro och kulturchef i Valdemarsvik. Närmast kommer han från ett jobb som kulturchef i Motala.

– Nu slipper jag pendla två timmar om dagen, Fjugesta ligger på cykelavstånd från Kumla, säger han glatt.

Närmare verksamheten

Lars Skoghäll ser många fördelar med att jobba i en mindre kommun som Lekeberg, bland annat att beslutsgången ofta går fortare än i en stor kommun.

– Och man kommer nära verksamheten och dem den berör.

Han beskriver sig själv som en prestigelös chef som gärna delegerar arbetsuppgifter. Engagemanget för kultur- och fritid går inte att ta miste på. Han växte upp i konstnärlig familj och bestämde sig i 20-årsåldern för att arbeta med kultur. Sport är ett annat stort intresse.

– Jag var själv aktiv idrottare som ung, jag spelade badminton, basket och fotboll. Nu springer jag, det brukar bli några mil i veckan.

Natur är ett annat intresse, han återkommer flera gånger till den vackra naturen i Lekeberg. Och vilken potential bygden har för en aktiv fritid.

– Det är en attitydförändring på gång, kultur och möjligheterna till ett aktivt fritidsliv blir allt viktigare för människor. Vi vill ha livskvalité. Och här finns allt, fantastisk natur och ett rikt före-

ningsliv i kombination med närhet till allt. Jag tror det är därför Lekebergs befolkning ökar snabbast i länet, det är en attraktiv plats att bo på, säger han.

Vill alltid bli bättre

Än så länge har han inga konkreta mål med sitt arbete.

– Jag har precis börjat och har fullt upp med att ”grotta ned mig” i allt. Men målet är alltid att bli bättre. Jag ser inga hinder utan bara möjligheter, motstånd sitter i ens eget huvud.

Han har nästan bara positiva saker att säga om sin nya arbetsort, men det finns två saker som han saknar.

– Ja, en idrottshall med läktare och en bra utställningslokal.

Elisabeth Pettersson

019-15 50 26

[email protected]

Mer läsning

Annons