Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye chefen taggad för jobbet

Uppväxt i Magria, första sommarjobbet, som 15-åring, inom vården på sjukhemmet i Fjugesta. Nu är Carina Larsson åter boende i Magria, och ny chef för vård- och omsorgsförvaltningen i Lekebergs kommun.

Annons
Carina Larsson, ny chef för vård- och omsorgsförvaltningen.

Carina Larsson har slutit två cirklar, både som privatperson och i yrkeslivet. Som barn trampade hon landsbygdens mylla i Magria, sedan år 2006 bor hon där igen. Det var också i Fjugesta hon började sin yrkesbana inom vården.

– När jag var 15 år fick jag sommarjobb på sjukhemmet som, vi kan kalla det, biträde på terapiavdelningen. Där sysselsatte jag pensionärerna med att exempelvis att sy, måla, sticka och väva, berättar Carina.

Hon har även bakom sig en tid i köket på dåvarande alkoholistanstalten i Brotorp. Sen bar det av till psykiatrin på Mellringe sjukhus för att senare fortsätta in på RSÖ som sedan blev USÖ.

– Jag har ungefär 30 år bakom mig med jobb inom landstinget. Mestadels som chef på olika nivåer, förklarar hon.

Senast jobbade hon på USÖ som vårdutvecklingschef på sjukhusstaben. Hennes drivkraft i yrkeslivet har hela tiden varit utvecklings- och förändringsarbete, och då med möjlighet att påverka. Något som Carina tycker öppnar många kontaktytor.

– Jag känner mig taggad av nya saker, och den kommunala verksamheten var just ett område jag var nyfiken på, förklarar hon.

Efter 30 år på landstinget kände hon sig ganska färdig med vad hon åstadkommit där. Nya utmaningar hägrade, och så dök jobbannonsen från Lekebergs kommun upp. De sökte en ny vård- och omsorgschef.

– Det lät intressant och spännande och annonsen kändes som skriven till mig. Heller ingen nackdel att jobbet fanns i den kommun jag bor, menar hon.

Betänketid var inget att tala om, Carina sa ja direkt. Den första augusti gjorde hon sin första arbetsdag och det har varit mycket att sätta sig in i under tiden som gått fram till i dag. Arbetsplatsträffar, besöka och delta i arbetet på de olika verksamheterna, men att också identifiera de samarbetspartners som finns, och kanske ännu viktigare, de boende och kunder som av olika anledningar söker eller hamnar inom vårdomsorgen.

Inom förvaltningen finns cirka 200 anställda inom äldreomsorg, socialpsykiatrin och LSS samt allt inom socialtjänsten.

– Till min hjälp har jag förstås en rad duktiga enhetschefer och arbetsledare inom förvaltningen.

Du verkar brinna för ditt nya jobb?

– Jag brinner för alla jobb och har aldrig lämnat ett jobb för att jag inte trivts med det.

– Var sak har sin tid, och jag tittar sällan tillbaka utan är mycket framåt. Jag tror inte att saker bara står still, säger Carina Larsson.

Mer läsning

Annons