Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nypremiär för en bistickande historia

En musikalisk fars i 2 akter har nypremiär  fredag kväll på Sparbanksbörsen. Biredskap handlar om Mullhyttans inhopp i världshistorien.

Annons
Lottorna tågar in på scenen i farsen Biredskap som har nypremiär på Sparbanksbörsen fredag 1 oktober.

Som alla farser innehåller den här också förvecklingar. Biredskap utspelar sig under beredskapsåren. Musiken som har en framskjuten plats är tidsenlig. Eller vad sägs om ”Det var bohus bataljon” och ”Kalle på spången” som exempel. Kul för publiken är att det också blir allsång. Och naturligtvis serveras det ärtsoppa av Lottakåren. Biredskap spelades vid Kvarngården i Mullhyttan för fyra år sedan. Nu blir det 4 nya föreställningar. 1, 2, 8 och 9 oktober på Sparbanksbörsen.

– Många såg den i Mullhyttan men vi hoppas att många vill se den igen och biljetter finns, säger Gunilla Pihlblad, regissör och en av manusförfattarna.

Flera av rollerna har fått nya besättningar. Till exempel Erik Johansson som en skånsk Acke, passopp på pensionat Paradiset. Ingalill Ekström som fräulein Wunderlich och Lennart M Pettersson spelar den mystiske Marve Fleksnes som är turist eller något helt annat?

Mer läsning

Annons