Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt avhopp i S-leden

Socialdemokraten Christer Hultén lämnar alla sina politiska uppdrag i Lekeberg med omedelbar verkan. I våras lämnade även Kjell Edlund uppdraget i kommunstyrelsen.

Annons

Christer Hultén sitter inte med under torsdagskvällens kommunfullmäktige. I fredags lämnade han in en avsägelse från alla kommunala uppdrag i Lekeberg: Kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, Sydnärkes miljönämnd och valnämnden.

– Jag är väldigt fackligt engagerad inom IF Metall på min arbetsplats, Atlas Copco, säger Christer Hultén.

För en tid sedan godkände han som ledamot i Sydnärkes miljönämnd ett beslut om att godkänna en eventuell etablering av vindkraftsparken Kronoberget. Ett beslut som går tvärs emot det egna partiets inställning i Lekeberg.

Har det beslutet något med ditt avhopp att göra?– Nej, det finns absoluts inget samband med det. Jag har länge haft funderingar på att avsäga mig uppdragen och skulle ha gjort det här mycket tidigare. Min inställning till vindkraften är samma som partiets. Kronoberget är fel ställe.

Christer Hultén har haft sina förtroendeuppdrag i drygt 8 år förutom i Sydnärkes miljönämnd som startade vid årsskiftet.

Valberedningen arbetar nu för att få fram en efterträdare.

– Men jag tror inte att det blir klart före fullmäktigemötet i november, säger Kristine Andersson, ordförande i arbetarekommunen.

Nuvarande ersättare i kommunstyrelsen är Anette Andersson/ Margareta Carlsson (V), i kommunfullmäktige Lars-Gunnar Forsberg och i Sydnärkes miljönämnd Mikael Larsson.

Fotnot. I februari lämnade Kjell Edlund (S) uppdragen i kommunstyrelsen och som vice ordförande i folkhälsoutskottet. Han tyckte inte att han fick så mycket gehör från partiets styrelse.

Mer läsning

Annons