Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olssons lämnar Lekeberg

Efter drygt 40 år i Lekeberg och kommunpolitiken flyttar Gerhard Olsson med hustrun Ingegerd till Farstastrand i Stockholm.

Annons
Flyttar. Ingerd och Gerhard Olsson packar ihop och flyttar från Lekeberg till Farstastrand den 29 juni

Han är läraren och Centerpolitikern som var med och skapade den nya kommunen Lekeberg. 1995 var året då invånarna lämnade Örebro och ville stå på egna ben. Gerhard var ”arkitekten” bakom folkomröstningen och den nya organisationen.

– Ja, det var fantastiskt att få ha varit med om att dra i gång Lekebergs kommun, säger han.

Efter att ha landat i Mullhyttan 1968 byggde Gerhard och Ingegerd, som också jobbat inom skolan, ett hus i Fjugesta 1970. Nu är det sålt och alla flyttkartongerna ska in i en fyrarummare i Farstastrand den 29 juni. Närhet till barn och barnbarn är det som lockar mest för pensionärsparet.

Teater och konserter– Och vi har ju bott och arbetat i Stockholm förut, säger Gerhard.

– Nu ska vi använda oss av pensionärsrabatter på teatrar och det blir kyrkokonserter i hela länet, berättar Ingegerd.

– Och kollektivtrafiken ska utnyttjas, fyller Gerhard i.

Något båda kommer att sakna är de egna svamp- och bärställena i Lekeberg. Ingegerd nämner orienteringskamraterna i OK Letstigen.

– Och alla goda vänner förstås men vi hoppas att de ska finnas kvar, säger de samtidigt.

Gerhard kommer att sakna sina ”rundor” i kommunhuset men kanske släpper han ändå inte det politiska helt och hållet. En dotter är engagerad politiskt och kan behöva en mentor.

I Lekeberg är i alla fall alla politiska uppdrag avvecklade och före det senaste sammanträdet i kommunfullmäktige fick Gerhard blommor och presenter. Lekebergs revysällskap hade till och med klippt ihop en film som visade Gerhard Olsson på scenen i olika revysammanhang.

Vad har du för tips till politikerna i Lekeberg?– Håll i ekonomin och tänk på vad som är viktigt för kommunens utveckling.

Mer läsning

Annons