Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P-förbud på tre gator

Kommunstyrelsen har bestämt att det ska bli parkeringsförbud på Ekhagagatan, Dammgatan och Tegelgatan. Förbudet ska underlätta snöröjningen

Annons
Redan 2008 var ett parkeringsförbud på gång vid den smala Ekhagagatan.

Under flera år har det varit problem med snöröjningen på Dammgatan, Tegelgatan och Ekhagagatan.

Vid Dammgatan, från Västra Långgatan fram till Storgatan blir det parkeringsförbud året runt på båda sidor från och med nu berättar kommunstyrelsens ordförande Charlotta Englund (C).

– Det är en smal gata och det är mycket barn som går på den vägen.

Vid Tegelgatan, mellan Östra Långgatan och infarten till Lekebergsskolan, blir problemen stora med parkerade bilar eftersom det blir svårt för snöröjarna att sköta sitt jobb. Under snörika vintrar finns heller ingen plats för plogvallar.

– Men det handlar också om busstrafiken och barn som tar sig till och från skolan. Det är viktigt att trygga den uppfarten, säger Charlotta Englund.

Därför blir det parkeringsförbud dygnet runt från den 1 november till och med 30 april på den här sträckan av Tegelgatan.

På Ekhagagatan från Vallgatan och väster ut till Fjugesta Letstig blir det ett parkeringsförbud från midnatt till klockan åtta på morgonen under perioden 1 november till och med 30 april.

Mer läsning

Annons