Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På jakt efter gemenskap

I går kunde man prova på bland annat lerduveskytte och revolverduell på Västernärkes Game Fair, jakt- och vildmarksmässan vid Nyängsstugan. Mässutställare uppdaterade besökarna i de senaste tillbehören inom friluftsliv och jakt.

Annons
Skyddar hörseln. Jozefine Björkman har inte skjutit lerduveskytte på ett tag, men tycker det är kul att skjuta prick.

Arrangören Peter Sahlqvist tyckte det var trevligt att så många hittat ut till Nyängsstugan, som ligger 15 km norr om Mullhyttan, mitt ute i skogen.

– Det här är mest en kul grej för att samla ihop folk i bygden så man får träffas och prata, säger han till NA.

Besökarna kunde prova på en femkamp i revolverskytte, lerduveskytte, luftgevär och älgbana. Jozefine Björkman greppade geväret när NA:s reporter ville ha en bild.

– Det är skoj att skjuta prick, men jag har inte gjort det på länge. Maken jagar, och jag är den som får vara hemma och ta hand om allt som han tar hem från skogen.

Det blir mycket vilt hemma på matbordet, och en som är förtjust i det är dottern Molly, ett år och tre månader.

– Älg och rådjur tycker hon om, och nu har vi också börjat med vildsvin, säger Jozefine.

Marcus Carlsson och Kjell Johansson utmanade varandra på en revolverduell. Det gällde att skjuta i prick så snabbt som möjligt, för träffade man blev motståndarens måltavla mindre. Marcus tog med lätthet hem segern.

De brukar komma på jaktmässan. Det är ett bra tillfälle att prata med likasinnade. Båda är inbitna jägare och ser fram emot älgjakten, som snart startar.

– Det är roligt med gemenskapen när man jagar, och så är det spännande. Och det här med att man äter den mat som man själv har skjutit gillar jag, säger Marcus.

– Jag tycker om samspelet med hunden. Att jaga med hund är alltid roligast, säger Kjell.

Närkamp. Marcus Carlsson och Kjell Johansson utmanar varandra på en revolverduell där det gäller att skjuta snabbast och pricksäkrast.

Mer läsning

Annons