Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär är årets företagare

Årets företagare i Lekebergs kommun är Pär Andersson på Fjugesta järn- och färghandel. Igår kväll fick han ta emot priset av organisationen Företagarnas ordförande Jens Spendrup.

Annons
Pär Andersson driver Fjugesta järn- och färghandel sedan 2004 och i år är han dessutom årets företagare i Lekebergs kommun. Foto: Lars-Ivar Jansson

Pär Andersson började som expedit i järnhandeln 1999. 2004 blev han delägare och sedan 2007 driver han butiken i egen regi. Han blev förvånad när han fick beskedet att han utsetts till årets företagare i Lekebergs kommun.

– Jag var säker på att Magnus Persson på OKQ8-macken skulle få priset. Att bygga en helt ny mack som han har gjort är helt unikt i hela Sverige. Men vi får hoppas att han får priset nästa år istället, säger Pär Andersson.

"Plöjt vidare"Han tog över butiken från bröderna Alf och Leif Sirsjö och säger själv att han inte genomfört några större förändringar i butiken sedan deras tid.

– Det handlar mycket om att plöja vidare i deras fåror. Vår slogan är att vi är en fackhandel med service och kunskap. Vi har fortsatt sätta ribban högt när det gäller de områdena, säger Pär Andersson.

För en butik på en liten ort är det viktigt med just service och kunskap hos personalen. Vid NA:s besök kommer ett par in för att köpa färg och stannar till för en pratstund med Pär.

– De flyttade till Karlskoga för några år sedan, men kommer fortfarande hit och handlar. Det ser jag som ett gott betyg för oss, säger Pär Andersson.

Med i kedjor

Ända sedan 1980-talet har butiken ingått i olika kedjebildningar.

– Inom färgområdet är vi med i Colorama och inom järnområdet tillhör vi Bolist. För en liten butik är det bra att kunna dra nytta av en kedjas fördelar när det gäller exempelvis inköp, säger Pär Andersson.

Om han ska lyfta fram något som han själv tycker blivit lyckat är det de kundkvällar som butiken arrangerar några gånger om året.

– Vi har kört det länge, men de senaste kvällarna har blivit ganska succéartade. Den senaste var en tjejkväll och då kom det 75 kunder, säger Pär Andersson.

Framåtanda i Lekeberg

Han tycker att Lekebergs kommun är en bra plats att verka i som företagare och pratar om en positiv anda som för kommunen framåt.

– Det är lite Gnosjöanda över Lekeberg. Folk vågar satsa här och det är väldigt positivt, säger Pär Andersson.

Mer läsning

Annons