Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt väder för årets Lillmarknad

För 41:a gången i ordningen arrangerades Lillmarknad i Fjugesta. Dagen bjöd på uppträdanden från lokala artister och såklart knallar längs hela Storgatan.

Annons
Samling. Storgatan i Fjugesta var välbesökt under fredagen.

Fjugesta IF anordnar Lillmarknad varje år. Årets folkfest är den 41:a i ordningen.

– Det är en tradition att bevara. Jag tror många förväntar sig att det ska fortsätta vara marknad, säger Sören Andersson, ordförande i föreningen.

Han menar att det dagen till ära är perfekt väder för ändamålet.

– Uppehåll och lite mulet.

80 knallarRedan klockan 8 var många knallar på Storgatan för att packa upp. Totalt antal under dagen var runt 80 stycken, vilket är ungefär lika många som förra året.

– Men det är några knallar som beställde en marknadsplats men som inte kommer, tillägger Andersson.

Bland de knallar som var på plats hittades allt möjligt. Det var allt från billiga plastkassar och strumpor till färgglada heliumballonger och förstås det sedvanliga marknadsgodiset.

På scenen började aktiviteterna först vid lunch. Konferencieren Gunilla Pihlblad hälsade välkomna och presenterade Wrong Direction, som benämns som Lekebergs hetaste ungdomsband på marknadens programblad.

RevysällskapetSenare bjöd Lekebergs Revysällskap på ett smakprov från sommarens fars Marknadskraft, som har premiär den 20 juli. Även westernbandet The Wild Horse Silver Dollar Saloon Band med Elisabeth Vallhagen och Örebro Squaredancers underhöll.

På plats för barnens skull var ett tivoli och clowner från Niclas Jacobssons Underhållning. Där kunde alla som ville få en fantasifull ansiktsmålning eller en ballong snodd till ett djur.

Kvällen avslutades med dans och öltält på Bergavallen.

Mer läsning

Annons