Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personfrågor spräckte samarbetet

– Det finns vissa politiker vi inte har förtroende för, säger Peter Sahlqvist (C) angående det spräckta samarbetet med Socialdemokraterna.

Annons
Nya Alliansen i Lekeberg. Håkan Söderman(M), Peter Sahlqvist(C), Dag Stranneby(M). Andreas Aronsson(FP) samt Jonas Hansen(KD).

Efter diskussioner kors och tvärs den senaste tiden är det nu klart att Centerpartiet går vidare i allianssamarbete med Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet i Lekeberg. Det kortvariga majoritetssamarbetet som aldrig hann börja med S, V och FP vill Peter Sahlqvist helst lägga bakom sig. Han säger också att centerns medlemmar är glada att slippa ett samarbete med S eftersom de röstade på Centern i valet.

(S)plittrat parti?– Socialdemokraterna i Lekeberg består av två olika block, kanske tre, och ett av dem kan vi inte samarbeta med. Det kändes som att de gick bakom ryggen på oss, säger Peter Sahlqvist utan att nämna någon speciell fråga eller person som samarbetet stupade på.

Kristine Andersson (S), arbetarekommunens ordförande:

– De hade synpunkter på de företrädare som våra medlemmar har valt och det är deras uppfattning. Någon annat vill jag inte kommentera.

Läs mer i torsdagens NA

Mer läsning

Annons