Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pirrigt på teaterpremiär

Lekhyttan. Det är något speciellt med teaterpremiär. Lite extra nerver och glädje över att det äntligen är i gång. Inget av detta saknades när ”Bernadottejubileet – ett lustspel 1910” hade premiär på Hallagården i Lekhyttan i går.

Annons
Välkomnande. Fredrik Carlsson och Johanna Oranen hälsar publiken välkomna till premiären.

– Det känns jättebra, vi har fått bra respons från publiken, säger Fredrik Carlsson, manusförfattare och skådespelare.

Gruppen Teatervalvet har själva producerat föreställningen så det är lite extra nervöst. De har tidigare under dagen haft en föreställning med 44 personer i publiken, vilket de är nöjda med.

– Det är lite speciellt att köra två föreställningar på samma dag. Men det är bra, nu är det bara att ladda om och ge järnet, fortsätter Fredrik.

Varmt ljus

Han och Johanna Oranen hälsar gästerna välkomna. Det är kyligt och regnigt utomhus, men inne i ladan lyser ett varmt ljus och publiken uppmanas att mysa ordentligt. De ska också få lite bubbel och snittar. Premiärpubliken är värda att få något lite extra.

– Jag har grymt höga förväntningar, jag vet att de är skickliga, säger Susanne Johansson som känner skådespelarna genom Örebrospexet.

Riktigt lustspel

Hon tycker att det är roligt att det händer någonting och kör oftast bara förbi Lekhyttan annars. Själv bor hon i Örebro.

Det blir nästan 40 personer i publiken även denna gång, både från när och fjärran.

– Vi brukar gå men några vänner en gång om året. Vi har en kusin här och såg en broschyr om detta när vi besökte en turistbyrå i området, berättar Per Larsson.

– Det står att det är ett lustspel, det kan nog bli roligt, säger han och studerar programmet.

När föreställningen drar i gång får han rätt, ladan fylls av många skratt. Av premiärnerverna syns inte längre några spår.

Rest långt. Per Larsson har kommit ända från Nynäshamn för att se föreställningen och ser framemot en rolig teater.

Mer läsning

Annons