Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer för Hidinge och Lanna ställs ut

Den ena gäller nya villor vid golfbanan och den andra om marken kring Hidinge skola. Två detaljplaner för Hidinge-Lanna är nu utställda för granskning.

Annons

Detaljplanerna har varit ute på samråd under våren. NA har tidigare skrivit att markägaren till Lanna golfbana, Henrik Johansson, vill detaljplanelägga ett område i anslutning till golfbanan för att sälja villatomter. Kommunen åtar sig detaljplaneläggningen i utbyte mot mark vid Hidinge skola som kommunen vill bygga ut.

Gröna takUtformningen av bostäderna vid golfbanan hålls enligt förslaget samman av ”gröna tak”, till exempel sedumtak. Detaljplanen ska också kompletteras med förslag på trafiklösningar i området.

– Länsstyrelsen vill att vi ser över vår vägstruktur här, säger kommunstyrelsens ordförande Charlotta Englund (C).

Slutdatum

Den andra detaljplanförslaget gäller marken vid Hidinge skola där kommunen ska göra en utbyggnad av skolan och bygga en helt ny idrottshall. Marken behövs också för nya parkeringsplatser. Detaljplanens genomförande har inte bedömts ha någon betydande miljöpåverkan. Senast den 10 juli kan berörda lämna in synpunkter på detaljplanerna som så småningom skall antas av kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons