Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på nytt särskilt boende 

Kommunstyrelsen ger Lekebergs kommunfastigheter, Leko, uppdraget att ta reda på hur mycket det kostar att bygga ett nytt särskilt boende.

Annons
Varken Linden eller Oxelgården räcker till i framtiden. Därför måste nya särskilda boenden byggas.

Uppdraget utgår från det förslag som en förstudie kommit fram till och som vård- och omsorgsnämnden ställt sig bakom. Nuvarande boenden på Oxelgården och Linden räcker inte i framtiden.

Förslaget är därför att bygga 48 lägenheter i två etapper med 24 lägenheter i varje etapp. Leko ska ta fram kostnadsförslag och finansiering till kommunstyrelsens sammanträde i april.

– Vi ska ha det som en grund för ett beslut om byggnation. Det är också viktigt att man tänker till om hur man vill ha vägarna när man bygger i ett nytt område, säger kommunstyrelsens ordförande Wendla Thorstensson (C).

Därför beslutades också att kostnadskalkyl och finansieringsmodell för vägar ska tas fram till mötet i april.

Området där ett nytt särskilt boende ska ligga är söder om Södergatan i Fjugesta. Kommunstyrelsen har redan beslutat om byggnation av en gruppbostad med 8 lägenheter här som kan stå färdiga under nästa år.

– Vi behöver alla typer av boenden som trygghetsboenden, särskilda boenden och ha förebyggande insatser i hemmet. Man ska känna sig trygg när man åldras, säger Wendla Thorstensson.

Mer läsning

Annons