Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen mötte många frågvisa på Kastanjen

Deltagarna i Daglig verksamhet på Kastanjen i Fjugesta hade förberett en mängd frågor när polisman Calle Rozenbergs kom på besök förra veckan.

Annons
Polisbesök. Calle Rozenbergs pratar med och visar polisbilens utrustning för Ludwig Nilsson och Joel Stridh.

Först presenterade han sig kort. Sedan brakade frågorna loss. Får man köpa öl, vin eller cigaretter till någon annan? Får man ge sin medicin till någon annan?

Vilka egenskaper behövs för att bli polis?– Man ska inte ha begått några brott och man får göra fysiska tester, svarade Calle.

Frågorna fortsatte. ”Är ni utbildade på karate och olika grepp?”. Svaret blev att utbildning i självförsvar ingår men inga kampsporter.

Arbetstiderna då?– Jag som utreder brott sitter ofta i pass från sju till fyra. Men i yttre verksamhet jobbar vi både kvällar och helger, säger Calle.

Får man ha nazistmärken, hakkors på kläderna?– Nej, de symbolerna står för något nazistiskt. Det är ett hatbrott som man kan blir dömd för.

Vad ska man göra om någon börjar slåss?

Man bör avstyra alla brott så fort det går. Om man själv inte kan det så ring 112 när det pågår. Om det kan vänta så ring 114 14.

Varför får kungen inte böter om han kör för fort?– Han har immunitet som är inskriven i grundlagen och vi kan inte göra något åt det. Jag tror till och med att han skulle slippa straff om han mördade någon.

Daglig verksamhet

Har i dag 38 inskrivna deltagare i Lekeberg.

Är en del av LSS- och socialpsykiatrin.

Har sin verksamhet på Kastanjen i Fjugesta.

Har startat en serie utbildningar som ska göra deltagarna mer anställningsbara.

Utbildningarna kan handla om frågor som att komma i tid, hygien och annat som är viktigt för framtida jobb.

Gör studiebesök och tar emot besök från till exempel Polis och Brandkår.

Arbetsanpassare hjälper deltagare som beviljats detta bistånd att hitta ett lämpligt arbete. Målet är att få en tillsvidareanställning.

Källa: Anette Andersson, arbetsanpassare

Mer läsning

Annons