Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker kollar skolbussarna

Håkan Söderman (M), ordförande i kultur och bildningsnämnden i Lekebergs kommun utgår från att skolskjutsentreprenören följer upphandlingsavtalet med kommunen. Och han tänker ta stickprov på alla skolbussturer.

Annons

I samband med skolstarten uppstod problem med att skolbussar inte hämtade och lämnade barn som de skulle. Skolan hade lämnat ut fel information till föräldrarna och jobbar den närmaste tiden med att lösa schemaproblemen som NA skrev om fredagen den 19 augusti. En del kommentarer lämnades också på NA:s webbplats.

Kontroll av buss och förare

Håkan Söderman ringde upp NA:s redaktion under tisdagen för att berätta om avtalet som kommunen skrivit med Lindbergs Buss AB under åren 2011-2016. Han förklarar att kommunen har krävt alkolås i alla fordon, att förarna skall ha rätt körkort och att all personal skall vara absolut drogfria när de är i tjänst. Samtliga förare skall också kontrolleras gentemot belastningsregistret.

– Skulle det komma fram att bussbolaget inte har gjort det då har de brutit mot avtalet, säger Håkan Söderman.

Han förklarar också att kommunen under avtalstiden har rätt att göra slumpmässiga drogtester.

– Jag har inga misstankar om det i dag men vi har möjligheten, säger han.

Åker med bussarnaHåkan Söderman förklarar också att han har för avsikt att oanmäld åka med samtliga skolbussturer. Ta stickprov med andra ord. Det ser han som sin skyldighet som ordförande i nämnden och han har gjort så under ett par års tid.

– Jag kommer bland annat att kolla att de har skyltar, alkolås, bälten till alla barn och att det är rätt ålder på bussarna.

Mer läsning

Annons