Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt lopp på Åsavallen

En strid ström av barn-Vasaloppsåkare gled fram i skidspåret under fredagen. Minst ett varv runt Åsavallen i Mullhyttan blev det för de flesta.

Annons
Starten är viktig även om alla inte startar samtidigt.

Vilgot Kindgren står och mumsar på en varm korv med bröd. Han har redan åkt tre varv och det är första gången han åker på Åsavallen. Men det blir ett par varv till och sedan hämtar han ut medaljen som alla deltagare får.

– Vi har haft det här loppet under en 20-årsperiod. Det är en aktivitet för de som är sportlovslediga, säger Lars Sätter, ordförande i Mullhyttans IF.

Föräldrarna hjälper sina barn med skidorna och några följer med hela varvet runt. Mammorna och papporna är i högsta grad deltagande. Elin Amorinell är bara tre år men åker friskt runt med mamma Sara gående vid sidan av spåret. Lars Sätter serverar blåbärssoppa för det det blir inget riktig Vasalopp utan blåbärssoppa.

– Och jag tycker att intresset för att åka skidor har ökat. På tisdagarna är vi ett 15-tal som åker i elljusspåret, säger han.

Vilgot Kilgren gillar varm korv med bröd.
Elin Amorell, Mullhyttan, är bara tre år men åkte barnens vasalopp förra året också. Mamma Sara hjälper till med bindningarna.
Vilgot Kilgren från Kumla får sin medalj efter att ha åkt fem varv på Åsavallen.
Lars Sätter, ordförande i Mullhyttans IF, serverar blåbärssoppa till de unga vasaloppsåkarna.

Mer läsning

Annons