Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för arbetsmarknadsmässa med fokus på elever och framtidsjobb

Arbetsmarknadsmässan den 3 februari innebär en möjlighet för kommunens företag att presentera sig och sin verksamhet för framtidens anställda. Den är öppen både för skolelever och för allmänheten.

Annons

Fjugesta. – Vi har haft företagsmässor i olika former förut, men det här upplägget är nytt, säger Katrin Trolander, företagslots i Lekebergs kommun.

Mässan är ett samarbete mellan kommunen, Arbetsförmedlingen och Lekebergs sparbank. Alla elever i kommunen från klass 6 till 9 är specialinbjudna, mellan klockan 13 och 15. Därefter är mässan öppen för allmänheten mellan klockan 15 och 17.

– Syftet är att företag och arbetsplatser ska presentera sin verksamhet för framtidens anställda och knyta nya kontakter, säger Katrin Trolander.

Att delta i mässan ingår i skolämnet arbetsmarknadskunskap, som numera står på elevernas schema.

– Många unga har inte bestämt sig för vilket yrke de ska välja, och mässan är ett sätt att visa vad som finns på arbetsmarknaden i Lekeberg. Vi vill att så många som möjligt stannar eller återvänder till kommunen även när de är vuxna.

– Vi har cirka 920 företag i kommunen och det finns brist på arbetskraft i flera branscher, exempelvis tillverkningsindustrin. Även gymnasier, folkhögskolor och andra utbildningar kommer att medverka på mässan, säger Katrin Trolander.

– De kommunala verksamheterna likaså, fortsätter hon.

Under mässan arrangeras också ett antal seminarium, bland annat om arbetsmarknadskunskap. Platsen för mässan är NA-fastigheters lokal på Vallgatan 45, tidigare Bona Kemi, som är en stor industrihall som omvandlas till mässhall. Just nu pågår planeringen inför mässan.

– Det finns fortfarande möjlighet för fler utställare att anmäla sig. Man kan anmäla sig på www.lekeberg.se/arbetsmarknadsmassa, säger Katrin Trolander.

Mer läsning

Annons