Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rakt i spatmed blöt kuliss

En hel del prat, och sen rakt i spat. Eller hur gick det egentligen i slutscenen av sommarfarsen på Sannabadet?

Annons
Spainfluerade svärdottern Sibylla (Lotten Gustavsson) lerinpackar Maj-Britt (Sara Örtgård)

Vilken härlig kväll det bjöds på Sannabadet i går kväll. Lekebergs Revysällskap avverkade den tredje av fem föreställningar med en riktigt rolig sommarfars som de skrivit själva.

Ett klart lyft att lyfta ut scenen till det idylliska badet med den blåskimrande bassängen som en del av spelets kuliss. Strålande sol på nedgång i väster, och en ensemble på uppgång, och dessutom fylld av spelglädje.

Händelsen tilldrog sig på den anrika hälsobrunnen Sanna Rosenbrunn, men dit det kommer en svärdotter som vill hänga med i tiden och byta dricka brunn mot ett spa. Givetvis innehåller farsen en del förvecklingar. Skämten haglar friskt och publiken brister ut i hjärtliga skratt.

Rakt i spat heter farsen, och hur gick det då för svärdottern Sibylla Nilsson-Rosenstjerna, spelad av Lotten Gustavsson? Hamnade hon i spat eller inte?

Ja, se det avslöjar vi inte, nåt ska publiken till de två kvarvarande föreställningarna ha förväntningar kring.

Men ett är då säkert. Efter varje föreställning serverar Sannabadets ägare familjen Agartsson en lokalproducerad grillmeny.

Tänder till. Bertil Rosenstjerna (Ingemar Bengtsson) eggas av Gullan Frisk (Sara Örtgård) som han tidigare haft kuttrasju med.
Svärdotterns spainförande föll inte i god jord. Frågan är om hon till sist föll i vattnet också.

Mer läsning

Annons