Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasmus fick det första ungdomsstipendiet

Rasmus Håkanson heter mottagaren av Lekebergs revysällskaps första ungdomsstipendium.

Annons
Ungdomsstipendium. Rolf Jansson och Lisbeth Axelsson, två av de drivande krafterna i Nalavi, stipendiaten Rasmus Håkanson och Gunilla Pihlblad, Lekebergs Revysällskap.

Nalavi by arrangerade sommarens succéspel ”Kalabaliken i Nalavi” och står bakom ungdomsstipendiet. Rasmus hade huvudrollen som drängen Mårten och motiveringen lyder: ”För talang, stor flit, hängivenhet och entusiasm vid deltagandet i byspelet Kalabaliken i Nalavi.

– När Nalavi by kom med förslaget att överskottet från Kalbaliken-spelet skulle gå till ett ungdomsstipendium, tyckte vi att det var en lysande idé. Barn och ungdomar har alltid varit en naturlig del av vår verksamhet och deras medverkan tillför oerhört mycket, säger Gunilla Pihlblad från revysällskapet.

– Förutom att ungdomar ofta medverkar i ordinarie produktioner så har vi för fjärde året i rad satt upp en ungdomsmusikal under sommaren. En framtida utmaning är att även kunna starta en teatergrupp för barn, fortsätter Gunilla Pihlblad.

Nalavi byalag ska tillsammans med Lekebergs revysällskap under fem år dela ut stipendiet på 1 500 kronor som ska ges till en talangfull ungdom under 18 år i Lekebergs revysällskap. Sedan tidigare delar revysällskapet tillsammans med Lekebergs Sparbank ut ett årligt stipendium till ”Årets Nöjesutvecklare”.

Mer läsning

Annons