Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord på Vetenskapspub

Vetenskapspuben på Sparbanksbörsen i Fjugesta slog besöksrekord i onsdagskväll. Cirka 300 personer kom för att lyssna till advokaterna och författarna Lena Ebervall och Per E Samuelsson, som har skrivit boken ”Mördaren i folkhemmet”.

Annons
Fullt hus. Cirka 300 personer kom i onsdagskväll till Sparbanksbörsen i Fjugesta för att lyssna till advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelsson. De har tillsammans skrivit boken

Boken ”Mördaren i folkhemmet” handlar om Olle Möllers rättsfall. Olle Möller dömdes för mord på Fjugestakvinnan Rut Lind som försvann den 26 maj år 1959.

– Jag förstod att det skulle komma mycket folk, men inte så här mycket folk, säger Gunilla Pihlblad, en av arrangörerna av vetenskapspuben.

– Jag fick boken i julklapp och jag sträckläste den. Jag fick en idé att författarna skulle komma hit och jag ringde förlaget och i kväll är de här, säger Gunilla Pihlblad.

Efter föreläsningen och frågestunden signerade författarna sin bok.

Varför valde ni att skriva om Olle Möller?– Det var tvunget. Det är en av 1900-talets största rättsskandaler. Det går inte att gå förbi, det är som Mount Everest, säger Lena Ebervall.

Att vara i Fjugesta och föreläsa tyckte Lena Ebervall var intressant.

– Många kommer fram och berättar olika historier. Människor i Fjugesta minns, säger Lena Ebervall.

Mer läsning

Annons