Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurangen växer

En vild chansning som nu resulterat i en utbyggnad. Restaurangparet David Berger och Theresa Bohlin har under hösten utökat från 60 matplatser till nästan 130.

Annons
Större ytor. Ägarparet David Berger och Theresa Bohlin kan nu erbjuda runt 130 matplatser. I mitten deras ende anställda, Madeleine Jansson.

Det var i augusti de båda tog över restauranglokalerna i det så kallade Klassonhuset. Företagsnamnet skrevs till Stenkullen, Bergers kök och catering.

– Ville ha med Stenkullen eftersom det är mormors hus i Hinderstorp som jag och Theresa nu bor i, förklarar David.

Den vilda chansningen med att ta över restaurangen har visat sig vara ett lyckokast för de båda.

– Det har varit en kanonhöst. Vi hade aldrig räknat med att det skulle gå så här bra, säger David.

Matgäster vill förstås sitta och äta sin lunch. Vad gör man då när det blir fullt runt borden? Jo, paret utökade nyligen med en ny charmig lokal intill. Tidigare fanns det lackeringsboxar i lokalen, men nu när det lackar mot jul har många julbordsgäster kunnat tillgodose sin hunger där.

– Nu kan vi erbjuda mycket mer. Exempelvis festmåltider för bröllop, födelsedagar eller företagsluncher, berättar David.

De har tagit sig an en stor utmaning, men båda har lång erfarenhet från restaurangbranschen. Men att ha ett eget företag var så mycket mer än att laga mat, men de har lärt in även detta. Så hösten har inneburit långa arbetsdagar.

– Det är som att springa efter en buss med ett tåg bakom sig. Helt enkelt, man måste hinna med allt, konstaterar Theresa.

Att antalet gäster hela tiden ökat, ökar även efterfrågan på parkeringsplatser.

– Jag hoppas att kommunen kan ordna det, för som det är nu så räcker de inte till längre, säger David.

De båda gläds åt den uppskattning de fått.

– David är kock och fixar maten. Jag kan inte laga mat, men har allt annat under kontroll, så vi kompletterar varandra bra, menar Theresa.

Men vad tusan pratar ni om runt köksbordet hemma?

– Vad blir det på menyn nästa vecka, svarar David.

– Vi har inget köksbord längre. Det är buffébord här i restaurangen nu, påpekar Theresa Bohlin.

Mer läsning

Annons