Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revylokal blir fullmäktigearena

Kommunfullmäktige i Lekeberg byter lokal under två sammanträden. Från Linden till Sparbanksbörsen i Fjugesta.

Annons

Sparbanksbörsen i Klassonhuset förknippas med Lekebergs revysällskap. Men Sparbanksbörsen använd också som repetitionslokal, teatersalong, bio, konsertlokal och hyrs även ut av revysällskapet till kurser och konferenser. Kommunfullmäktige har i dag sina sammanträden i Lindens samlingssal men skall på försök förlägga sammanträdena den 3 februari samt den 14 april till Sparbanksbörsen. Någon hyra tas inte ut under försöksverksamheten. Beslutet har fattats av kommunfullmäktiges presidium.

Ordförande Dag Stranneby (M) är även aktiv medlem i Lekebergs revysällskap.

– Vi har pratat om det här förut och det är trångt på Linden. Allmänheten har klagat på att de inte ser och hör och är mötena långa så ”tar luften slut”, säger han.

Mer plats och bättre luft för politiker och allmänhet. Ljudanläggningen och möjligheterna till bildvisning är betydligt bättre på Sparbanksbörsen enligt Dag Stranneby. Där finns både handikappramp och toalett liksom gott om parkeringsplatser. Presidiet är tänkt att sitta nedanför eller vid scenkanten och en ”enkel” talarstol med mikrofon skall finnas på plats.

– Sedan kan vi ha en trådlös mikrofon för repliker så att ledamöterna kan stanna kvar vid sina platser. Det kanske är fler som kommer att säga något då, menar Dag Stranneby.

Om fullmäktige efter en utvärdering stannar kvar på Sparbanksbörsen ser Dag Stranneby en möjlighet att direktsända fullmäktiges sammanträden i Radio Lekeberg 100,7 eftersom sändningsutrustningen redan finns på plats.

– Vi provar det här nu och blir det bra så stannar vi kvar. Annars får vi återgå till Linden eller om det finns något tredje alternativ. Det skulle i så fall vara Lekebergskyrkan. Men jag hoppas att vi kommer att vara kvar.

Mer läsning

Annons