Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så firar Lekeberg 20 år

Nu är det nästan spikat vad Lekebergs kommun ska bjuda på under resten av året när kommunen fyller 20 år.

Annons
20-årsjubileum. Gunilla Pihlblad, jubileumsgeneral, Magdalena Eriksson, musiker, Håkan Agartsson, arrendator Sannabadet, Wendla Thorstensson, kommunstyrelsens ordförande, Kjell Edlund, oppositionsråd, Katrin Trolander, jubileumssamordnare och t f kommundirektör Ewa Lindberg.

Startskotten blir den 14 juni med en stor körfest i Riseberga amfiteater. Sedan kommer det att hända mycket annat. Nyligen fick föreningar och företag ett utskick med en jubiléumslogga. Tanken är nämligen att marknadsföra kommunen under året.

– Vi är en stolt kommun som växer med levande landsbygd och tätorter och vi har en vi-känsla i "Örebro läns Gnosjö”, menar kommunstyrelsens ordförande, Wendla Thorstensson.

Gunilla Pihblad är jubileumsgeneral tillsammans med Dag Stranneby.

– Vi har fått uppdraget att hitta på aktiviteter som visar att i Lekeberg händer det mycket oavsett om det är jubileumsår eller inte. Och det viktiga är att samarbeta med lokala aktörer.

Hon  säger också att de som har tips på aktiviteter är välkomna att höra av sig.

Gunilla berättar om tre stora arrangemang som av praktiska skäl genomförs i Fjugesta men att även Mullhyttan och Lanna ska vara med i jubileet.

– Därför har vi kontakt med hembygdsföreningarna och andra aktörer också.

De stora arrangemangen är gratis för alla invånare och besökare från andra kommuner är förstås också välkomna.

– Vi har hittat något som passar alla tycker vi, säger Wendla Thorstensson.

Tre stora jubileumsfester

Söndag den 14 juni blir det stor jubileumskonsert i Riseberga amfiteater med över 100 körsångare, lokala artister och fri entré. Temat är Benny Anderssons musik och samarbetspartners är Magdalena Eriksson och Krister Kallin.

Söndag den 2 augusti blir det stor familjedag på Sannabadet tillsammans med arrendatorerna Håkan och Christina Agartsson. Fri entré, underhållning, smådjursutställning med mera.

En lördag i september, datum är inte spikat, blir det ”Rock på Klaessons brygga” i samarbete med Studiefrämjandet och Västernärkes Fastighets AB.

Mer läsning

Annons