Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkra skott på årets Fjugestaträff

En del långväga, men mestadels lokala skyttar besökte den årliga tävlingen i Kälkesta.

Annons
Den första klassen att starta var i gång redan klockan nio på söndagsmorgonen. Ragnar Olsson var en av funktionärerna och satt på bänken för att se till att allting gick rätt till. Sammanlagt hade tävlingen 59 starter i de olika klasserna med 40 skyttar.

Solen skiner i Kälkesta, och ett trettiotal skyttar har letat sig till Fjugesta Pistolskytteklubbs skjutbana.

– Ja, vi har i alla fall tur med vädret, förra året var det katastrof med regn och åska, berättar Wollrath Ivarsson, som är kassör i klubben.

I över 30 år har han varit med i Fjugesta PSK, och hållit på med skyttet lika länge. Men i år avstår han själv från att tävla, och sköter i stället kontroll av vapnen och prisutdelning.

– Jag går in för SM i Sunne nästa vecka i stället, säger han med ett skratt.

Plötsligt avlossas högljudda skott och tävlingen är i gång. Efter fem minuters skjuttid ropar funktionären tillslut ”eld upphör” med en ljudlig stämma.

Ut från skjuthallen kommer Jimi Högfeldt, från Kumla, för att kontrollera sina skott.

– Det här gick väl hyfsat, utbrister han när han får syn på resultatet.

Det är första gången han tävlar på Fjugestaträffen. Egentligen tillhör han Tysslinge Skytteklubb i Örebro. Jimi menar att de första serierna brukar gå bäst, sen blir det tuffare och tuffare.

– Mot slutet blir man ju lite trött i armen. Det är svårare än vad man tror med skytte. Det är små detaljer som avgör hur det går. Man ska andas rätt och ha en bra dagsform, säger han.

Mer läsning

Annons