Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samråd om vindkraften

Intresset var stort för samrådsmötet om vindkraft som kommunen bjöd in till under måndagen. Många frågor ställdes och en del svar lämnades.

Annons
Anne Gro Egeberg, ordförande i föreningen Kilsbergskanten, hade många frågor om vindkraften.

Ett femtiotal personer kom till Lindens samlingssal för att få information om hur kommunen jobbar med processen Vindkraft i Lekebergs kommun. Byggnadsnämndens ordförande Britt Åhsling sade att dialogen med mötesdeltagarna var viktig och att deras synpunkter kommer att tas med i det samrådsunderlag som vägleder ett politiskt beslut om var det är lämpligt att placera vindkraftverk i kommunen. Allt som sades under mötet spelades in och en utskrift kommer att göras.

– Men vi vill att ni lämnar synpunkterna skriftligen, sade Britt Åhsling.

Tiden för att svara kommer troligen att utsträckas till minst fyra veckor, kanske åtta, enligt önskemål från mötesdeltagarna. Kommunstyrelsen fattar beslut om detta under tisdagen.

Frågorna var många och ställdes till de politiker och tjänstemän som deltog. Maja Malmgren från Vekhyttan inledde med att säga att det kommer en ny vindkraftsteknik som ger fem gånger mer energi än dagens vindkraftverk. Därför bör man vänta med att bygga i Kilsbergen. Särskilda hänsyn borde tas till södra Kilsbergen menade Anne Gro Egeberg, ordförande i föreningen Kilsbergskanten.

Läs mer i tisdagens NA

Mer läsning

Annons