Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samrådstiden är ute

Nästan 40 remissvar på det tematiska tillägget om vindkraft har lämnats till kommunen. Processen går nu vidare mot en planutställning.

Annons

NA har tagit del av alla samrådsyttranden om det tematiska tillägget Vindkraft Lekebergs kommun. Ett digert material med sammanlagt 38 skrivelser. 21 av skrivelserna kommer från privatpersoner/ markägare. Nästan alla är negativa till en industriell vindkraftspark i Kilsbergen. I de 17 skrivelserna från kommuner, myndigheter, organisationer och föreningar är ungefär hälften nöjda med det tematiska tillägget. Bland föreningar och organisationer är nästan alla negativa till en industriell vindkraftspark i Kilsbergen. Degerfors kommun säger nej till en vindkraftspark i Kilsbergen på grund av negativ inverkan på naturmiljön. Eventuellt enstaka verk kan man tänka sig men inte industriell verksamhet. Hallsbergs, Kumla och Karlskoga kommuner har avstått från att yttra sig.

Nu skall samrådsyttranden och yttranden från samrådsmöten vägas in i det som skall bli en planutställning som det också går att yttra sig om.

Mer läsning

Annons