Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sannabadet – när svalka är hett

Sedan i söndags är det fullt ös på Sannabadet i Fjugesta. – Vilken rekordvecka, säger arbetsledare Francisco Robinson.

Annons
Solbadare. Många värmer upp sig innan avsvalkningen i bassängerna.

När sol och värme kombineras smäller det bara till och Sannabadets parkering fylls snabbt av badsugna gästers bilar.

– Vi är väderberoende och många ”hänger på låset”. Folk kommer när det är soligt, inte när det är kvavt, molnig och varmt, förklarar Francisco.

NA gjorde ett besök under torsdagen när gott och väl 1 000 badgäster solade och plaskade innanför grindarna. Sju personer är på plats för att sköta ruljangsen. De tilldelas arbetsuppgifter varje morgon: Kök, kassa, utetjänst, allt-till-allo-tjänst. Hittills har Sannabadet erbjudit sommarfarsen på Latsidan i samarbete med Lekebergs revysällskap och man har haft en bil- och motorcykelträff. Men det kommer mera.

– Vi har barnens dag den 13 augusti med bland annat ponnyridning, lokala band som spelar och ballonger till alla barn. En del föreningar kommer också att visa upp sig, berättar Mikael Lundin.

Campingen har också fått ett lyft berättar Franscico och Mikael. Marknadsföringen har varit bättre och hela juli har varit fullbokad. Ytterligare en campingstuga står klar och den gamla entrén till badet har gjorts om till ett uthyrningsrum och ett allrum med soffa och tv.

Nöjda gäster

– Vi har fått väldigt bra kritik för campingen och det är positivt, säger Mikael.

Håkan och Christina Agartsson är nöjda med sina tre säsonger som arrendatorer men har ändå haft funderingar på att inte förlänga avtalet med kommunen. Håkan Agartsson säger till NA att de tänker sätta sig ner i höst och diskutera framtiden med kommunen.

– Ja, det vore synd om vi skulle kasta bort alla våra erfarenheter. Vi har lärt oss väldigt mycket under de här åren och nu har arbetsbelastningen minskat när verksamheten med Bondbönan och Bondkakan samlats på ett ställe.

Preliminärt stänger Sannabadet den 21 augusti men om vädret fortsätter vara soligt och varmt finns det fortfarande möjlighet att bada lovar Francisco Robinson.

Full bassäng. Sannabadet är inte bara fullt med vatten. Över 1000 besökare flöt in under torsdagen.

Mer läsning

Annons