Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar på sommarkyrka

Tångeråsa kyrka och bygdegård har verkligen satsat på sommaren 2011. Det stod klart i går när programmet presenterades och sommarkyrkan invigdes med klockringning och tal av kyrkoherde Kristina Lindström.

Annons
Projektledare Maria Sundström.

– Det är första gången vi gör en sådan här storsatsning, säger projektledare Maria Sundström, ler mot publiken som njuter av kex och lokalproducerad fläderblomssaft och säger att hon hoppas att det hela ska bli lyckat.

– Jag är glad över att se några besökare här som jag inte har sett förut.

Öppet varje dag

Sommarkyrkan och bygdegården kommer att hålla öppet varje dag i tre veckor. Mellan klockan 13 och 17 kommer där att finnas en sommarvärd som kan berätta om kyrkans långa historia och visa nyfikna till Sankta Marias källa och kyrkstallet med dess spännande gamla föremål.

På undervåningen i bygdegården visas en ny utställning på temat släktforskning, där man bland annat kan ta del av material sammanställt av Rolf Karlsson, bygdens store släktforskare som skulle ha fyllt 90 år i år. I kaféet kommer man att kunna köpa våfflor, fikabröd samt lättare luncher och i hantverksbutiken föremål gjorda av lokala hantverkare.

Den som vill kan komma tillbaks flera gånger under sommaren, då det står något nytt på programmet i stort sett varje dag. Systuga, konsert, demonstration av olika hantverkstekniker och diktläsning är bara några exempel.

Barnens dagTisdagar är barnens dag, på torsdagarna håller Kristina Lindström kortare föredrag om kyrkans olika symboler och på fredagarna föreläser Maria Sundström om Tångeråsa kyrkas historia och föremål.

Man har även valt att samarbeta med ett projektet som restaurerar en nedbrunnen medeltida kyrka i Södra Råda. Tanken är att bilburna turister ska kunna besöka en äkta medeltida träkyrka i Tångeråsa och någon timme senare se hur det kan ha gått till att bygga en sådan.

Mer läsning

Annons