Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schaffer lirade ur rik låtskatt

Janne Schaffer fyllde Riseberga bönhus med både musik och publik. Intresseföreningen som arrangerade konserten var mycket nöjd.

Annons
Mästaren. Patron Olof- Gabriel Hedengren på Riseberga gestaltad av Lars-Inge Larsson njuter av Janne Schaffers musik i Riseberga bönhus.

Janne Schaffer och medmusikern Stefan Blomqvist befinner sig just nu på en turné i Mellansverige. Lyckligtvis lyckades Intresseföreningen för Riseberga bönhus fånga in duon för en konsert i söndags kväll. Nästa stopp i länet blir i Nora kyrka den 14 juli. Då ansluter även kollegan Björn J:son Lindh.

Konserten var en varierad blandning av känslosamma stycken och låtar med mera ”tryck” i. Janne Schaffer har en stor musikskatt att hämta ur.

Han har spelat med storheter som ABBA, Toto och Bob Marley för att nämna några. Ted Gärdestad har en speciell plats i Janne Schaffers hjärta. Kvällens låtlista var också specialdesignad med tanke på det natursköna läge som Riseberga bönhus har.

– Det känns som att stå utomhus och spela, sade Janne Schaffer när han avrundade med Evert Taubes ”Så skimrande var aldrig havet.

Speciellt nöjd blev Fjugestabon Fredrik Sirsjö som fick sin elgitarr signerad. Nu ska han börja samla på kända gitarristers namnteckningar.

– Jag tycker mycket om gitarrmusik, framför allt Janne Schaffers spelsätt med mycket känsla.

Mer läsning

Annons