Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schlagervinnare på "börsen"

Lekebergs Revysällskap bjuder i helgen på en härlig historisk musikkavalkad från alla tiders melodifestivaler. Publiken medverkar i allra högsta grad när det är dags att trycka på mentometerknapparna.

Annons
Rebecka Elliot sjöng Norges bidrag 1998, Hold on be strong.

Det råder ingen tvekan om att det finns riktigt goda sång- och språkkunskaper i revysällskapets ensemble. Det gavs många exempel på det när Lekebergs egen Eurovision song contest i helgen hålls på ”börsen”.

Lokala artister om framför vinnarlåtar genom melodifestivalens hela historia. Dessutom varvat med påminnande världshistoria från de årtal bidragen kommer från. Både i ord, genom konferencieren Gunilla Pihlblad, samt i bild av sällskapets duktiga tekniker.

Tolv bidrag, från en rad olika länder, framfördes på deras eget språk. Efter snabbgenomgången var det dags för publiken att fatta mentometerknapparna för att rösta fram kvällens vinnare. Ingen lätt uppgift, men en vinnare kommer det att bli varje kväll.

Och till söndag kväll finns det några biljetter kvar, för den som vill uppleva lite nostalgiska minnen från melodifestivalerna.

Mer läsning

Annons