Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seniorbostäder planeras i Hidinge/ Lanna

Det kan bli ett seniorboende i Hidinge/ Lanna enligt det nya planprogram som byggnadsnämnden antagit. Sammanlagt planeras det för mellan 20 och 25 villor intill skolan i Hidinge.

Annons

Efter att kommunfullmäktige i november antog den fördjupade översiktsplanen för Lanna och Hidingeområdet fortsätter arbetet med att ta fram en detaljplan för området Skrantåsen som kommunen köpte i höstas. Ett planprogram har nu sammanställts som underlag för arbetet med en detaljplan.

– Området skall innehålla 20 till 25 tomter och tomterna är på mellan 1 500 och 2 000 kvadratmeter. Det ska också finnas möjlighet att bygga ett seniorboende här, säger Britt Åhsling (M), ordförande i byggnadsnämnden.

Den framtida bebyggelsen skall delas upp i mindre grupper och de olika etapperna bör avdelas med grönstråk och vegetationsridåer beslutade byggnadsnämnden vidare. Ett samråd om planprogrammet sker i mars/ april och under juli/ augusti ställs förslaget till detaljplan ut innan kommunfullmäktige i november kan anta den. Först nästa vår kan detaljplanen genomföras.

Mer läsning

Annons