Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sitter med trumf på hand

Framtidspartiet i Lekeberg tog flera mandat i kommunfullmäktige.
– Jag tror inte vi blir inbjudna till diskussion med Alliansen. Jag tror inte de sänker sig till det, säger Kerstin Leijonborg.

Annons
Kerstin Leijonborg tror inte att Alliansen kommer att kontakta hennes Framtidparti för ett samarbete i kommunen.

Många gratulerade till de 352 rösterna som ger tre platser i kommunfullmäktige enligt den första preliminära mandatfördelningen.

– De flesta är centerpartiröster. Hade jag varit kvar i Centern hade de kanske fått ett mandat till. Så ”stöddig är jag”, säger hon och skrattar.

Kerstin Leijonborg, Edsberg, är första namn på Framtidspartiets lista. Nummer två är Johnolov Ohlsson, Mullhyttan, och tredje namn är Margareta Engqvist, Lanna.

– Det här visar att jag gjorde rätt som startade ett nytt parti. Folk sade till mig att ”du måste starta för att få en opposition i Lekeberg”. Vi ska vara fristående och driva Lekebergsbornas frågor.

Kerstin Leijonborg kan tänka sig att Socialdemokraterna går ihop med Alliansen och bildar en ny majoritet. Något som vore förödande för demokratin.

– Gör de det så har de utplånat all politik. Nu har vi uppnått en plats som opposition som är markerad i kommunfullmäktige. Vi kan kräva svar på varför man har tagit ett visst beslut. Och vi kommer hela tiden att lyssna på folk, säger hon.

Läs mer i tisdagens NA

Mer läsning

Annons