Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjörövare på biblioteket

I augusti 2010 gästades förskolan Skattkistan av ett gäng glada sjörövare. Detta gästspel blev upptakten till årets spännande sjörövartema.

Annons
På Lekebergs Bibliotek finns en utställning om sjörövare som Skattkistans förskola har gjort. Utställningen pågår fram till den 30 mars.

 – Temat har inneburit mycket dans, teater, sång och musik. Men också olika samarbetsövningar, livliga diskussioner och nya faktakunskaper om både sjörövare, livet i havet och sjösäkerhet, säger förskollärare Liane Johnsen.

Hon berättar vidare att barnen har inspirerats till spännande och lärorik lek. Skattkartor har tillverkats och skattjakterna på förskoleavdelningen Skattkistan har varit många. Kanske kommer någon att hitta skatten så småningom?

– Barnen har fått utlopp för sin skaparlusta och idérikedom genom att skapa i olika former och material. I de åldersindelade tvärgrupperna har de tillsammans arbetat med olika projekt, fortsätter Liane Johnsen.

Utställningen finns till allmän beskådan på Lekebergs Bibliotek fram till onsdagen den 30 mars. Temat kommer att avslutas med en hejdundrande sjörövarfest för barnen och deras familjer.

Mer läsning

Annons